Bármelyik oldalán üljünk is az asztalnak, mindenkinek megvan a saját, jól bevált módszere. Tényleg igaz, hogy minden interjúval tapasztaltabbak leszünk és csak nyerhetünk rajta? igaz.

Akkor mégis mit tehetünk azért, hogy sikeresebb legyen az interjúra szánt idő?

  1. Érkezz 15 perccel korábban és keress egy nyugodt helyet, ahol még egyszer elolvasod az álláshirdetést. Ez segít az izgulás csökkentésében is és rá tudsz összpontosítani a feladatokra, elvárásokra.
  2. Szedj össze magadban 2-3 érdekes példát, amelyeket a beszélgetés során be lehet szúrni, amivel bizonyítod, hogy van megfelelő tapasztalatod ezen a téren.
  3. A beszélgetés közben próbáld meg megfejteni, hogy számukra mi fontos. Van idevágó példád? Hajrá, sződd bele a beszélgetés fonalába!
  4. Ha nem értettél egy kérdést, nyugodtan kérdezz rá vissza. Ha nem tudod rá a választ, semmi gond, mondd egyszerűen, hogy nem tudod.
  5. Ha lehetőséged van kérdezni, ne hagyd ki! Bátran kérdezd meg azokat a részleteket, amik neked fontosak. Ezek mindkét fél dolgát megkönnyíti a döntésben.

Végezetül pedig mindig tartsuk szem előtt, hogy a beszélgetés akkor volt a legsikeresebb, ha mindkét fél szívesen dolgozna a másikkal.